HELGWORKSHOP

PINHOLE 24–25 AUGUSTI 2024

Välkommen till en helhelg med hålkamerafotografering!


VAD?

En hålkamera kan byggas av vilken ljustät låda som helst; en kartong, en konservburk, en resväska, en folkvagnsbuss, en soptunna...


Under den här tvådagarsworkshopen får du lära dig mer – nästan allt, faktiskt – om hur en hålkamera fungerar. Dessutom bygga din egen kamera, fotografera och framkalla unika pappersnegativ och kontaktkopiera färdiga bilder av dina foton i mörkrummet! Av praktiska skäl tänker jag att vi håller oss i storleksordningen "teburk" på kamerorna den här helgen.


För att det ska finnas plats för alla kring bord och i mörkrum är max antal deltagare 10 personer.Kort och gott: en grundkurs i analog fotografi i dess ursprungligaste form!


Ur innehållet:

• Hålkamerans historia

• En krånglig formel som man kan strunta i

• Vad kan man fotografera med?

• Spelar storleken någon roll?

• Vad varje kamerabyggare bör veta

• Så här gör du din kamera unik

• Mörkrumskunskap

• Lär känna din låda, en exponering i taget


Kaffe & te med något tilltugg kommer att finnas. Lunch får var och en stå för, det finns möjlighet att äta matlåda på plats i lokalen, eller så äter man något ute på stan.

NÄR?

Den 24–25 augusti 2024, kl. 9.30–16.30 båda dagarna.


VAR?

Studio Biblom Hjelte, Fatbursgatan 2, Stockholm. 


FÖRKUNSKAPER SOM KRÄVS?

Inga speciella. 


VEM?

Workshopledare Lena Källberg har över 20 års erfarenhet av hålkamerafotografering och workshoppande och har bland annat gjort onlinekurserna Skapa din egen hålkamera och Fotograferna analogt för Moderskeppet


VAD KOSTAR DET?

Priset för tvådagarskursen är 2 950 kr, inkl. moms. 


I priset ingår material för att bygga en hålkamera av papp + fotopapper och kemi som behövs för att fotografera med kameran under helgen. Kanske har du en särskild burk eller låda som du vill bygga kamera av? Ta med den! Lämplig storlek max 15×15×15 cm.   


VILLKOR

Anmälan innebär att du förbinder dig att betala kursen i förväg. Faktura med betalningsvillkor 10 dagar, alternativt information för betalning med Swish, skickas ut inom en vecka efter det att din anmälan har kommit in.


Som kursledare förbehåller jag mig rätten att ställa in kursen om inte tillräckligt många anmälningar har kommit in till 14 dagar före kursstart. I sådana fall betalas kursavgiften tillbaka i sin helhet till de som anmält sig och betalat.


Om du avanmäler dig från kursen återbetalas kursavgiften i sin helhet om avanmälan inkommer senast 20 dagar före kursstart. Avanmälan som inkommer mindre än 14 dagar före kursstart återbetalas inte, annat än i undantagsfall (läkarintyg o.dyl. gäller). 


ANMÄLAN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Faktura
Swish
 
 

De uppgifter du lämnar här i anmälan kommer endast att användas för kommunikation kring den här kursen/workshopen. Uppgifterna kommer inte att delas med tredjepart.

Här ligger kurslokalen – mitt på Söder i Stockholm, alldeles intill station Stockholms södra.

Funderar du över något kring kursen eller vill veta mer innan du anmäler dig? 

Skicka gärna ett mejl till lena@lenakallberg.se eller slå en signal: 0733-367487


Vi hörs!

Hej från Lena